11 Mart 2012 Pazar

Çocuk gözüyle İstanbul


    Keşke hepimiz onların gözünden bakabilsek dünyaya. Bir çocuğun gördüğünü keşke hepimiz görebilsek hissedebilsek. Konumuz çocukların gözüyle İstanbul. Masallara konu olan binlerce yıllık tarihe sahip olan günüyle gecesiyle bizleri büyüleyen şehir.
     Bu kalabalık şehir çocuklar için oldukça önemli bir yere sahip yüzlerce resim yarışması, binlerce şiir hep onların gözüyle İstanbul’u anlamak için yapıldı. Sadece biraz daha masum olabilsin diye. Bir metropol olan İstanbul kalabalık içinde binlerce suç ve karmaşa var olan şehire birde onların gözünden bakabilelim diye. Peki hiç düşündük mü onlar için İstanbul ne demek ?
Kocaman bir tarihe sahip İstanbul Kız kulesiyle oraya kapatılan prensesi kurtardılar, çoğu zaman eşsiz surlarda dünyayla savaştılar oyunlarında. Bazen martılara vapurlardan yem attılar bazen sokaklardaki hayvanları beslediler. Onlarla neşelendi güldü İstanbul, onlarla kutlamalar yapıldı. İstanbul bir tek çocuklar için değil birçok insan için çok eğlenceli güzel ve zevkli bir şehir. Çocuklar için yapılacak o kadar çok şey var ki; parklar, ormanlar, lunaparklar, deniz kenarı oyun alanları vs...
     Neticede biz konumuzla birlikte çocukların İstanbul denildiğinde ne hissettiğini anlatmaya çalışacağız size. Onlar nasıl görüyor, nasıl bir şehir içinde yaşıyorlar birde onların gözünden bakacağız. 

Kaynaklar 
www.edebiyatdefteri.com/yazioku.asp?id=64066

0 yorum:

Yorum Gönder