1 Mayıs 2012 Salı

Aslı Güler'in Sokak Modası


İSTABUL FASHİON WEEK VE GALATA MODA HAFTASINDA EĞLENCELİ TASRIMLARI İLE ANILAN MODACI ASLI GÜLER İLE ÇALIŞMALARI VE SOKAK MODASI ÜZERİNE KONUŞTUK

Modacılık serüveninizden biraz bahseder misiniz?
A.G: ODTU şehir bölge ve planlama mezunuyum, okurken tasarımcı olmaya meyilim vardı,amatör çalışmalar yapıyordum okulum bitince Londra’da Central Saint Martin’s School of Design’da tasarım kursu aldım. Sonrasında istanbul’a gelip başladım on iki senedir yurt içi ve yurt dışı için tasarımlar yapıyorum.
Sizi İstanbul Fashion Week’de ki Cin Ali tişörtlerinizle ve farklı tasarımlarınızla tanıdık,modacılıkta özgün olmak nasıl bir yerde olmak size göre?
A.G: Hepimiz yapılmayanı yapmaya çalışıyoruz ama artık yapılmamış kalmadı, sürekli bir şeyler tekrarlanarak sunuluyor, 1960lardan 1980lerden tekrar esinleniliyor önemli olan farklı detaylar kullanarak birazcık değişiklik yaratmak, benim koleksiyonlarım genelde eğlenceli oluyor, eğlenceli bir detay alıp onun üzerine gitmeye çalışıyorum.
İstanbul Fashion Week ve Galata Moda haftasını tasarımcılar için nasıl değerlendiriyorsunuz katılımcı olarak?
A.G.:Fazla butiğimiz yok satış noktalarımız belli yerlerde herkesin ürünlerimizi görmesi çok kolay değil, Galata Moda’lar sayesinde herkesin görebileceği ürünlerimizi daha yakından görebileceği bir ortam olması sebebiyle yararlı oldu.
Geçmiş ile günümüzü kıyaslayacak olursak peki Sokak modası İstanbul’da nasıl bir kimlik kazanıyor sizce?
A.G.:Artık herkes kendi sitilini oluşturmaya prototiflerden çıkmaya başladı benim gençlik yıllarımda prototifler vardı Sebago ayakkabılar Levis 501 ler gibi, yine onlar var onun dışında marka bağımlılığından biraz sıyrılıp markaya ek olarak tasarımcı ürünü belki yanına pazardan aldığı bir ürünü çok başarılı bir şekilde kombinleyen gençler ortaya çıktı. Ful marka giyinenlere de karşı değilim ama böyle eklektif kombinler yapanlar çok başarılılar. Gördüğüm kadarıyla İstanbul’un farklı yerlerine göre değişiyor; Nişantaşı’nın ayrı Galata’nın Taksim’in ayrı  bir tarzı var, hepsi kendi başına sitillere sahip olmaya başladılar.
Önümüzdeki moda haftalarında nasıl bir kreasyon hazırlamayı düşünüyorsunuz?
A.G.: Tasarladığım ürünlerin üretimi devam ediyor bu anlamda yoğun günler geçiriyoruz, geçen yaz yaptığım motosikletli Vespolu koleksiyonum satışa sunulacak çalışmalarımı tamamlayıp sonrasında yeni tasarımlar yapmayı düşünüyorum.
Zara, İpekyol, Topshop gibi markalara da tasarımlar yapıyorsunuz sizce markalar mı sokak modasına yön veriyor yoksa sokak modasını tasarımcılara ilham kaynağı oluyor?
A.G.:İkisi de birbiri içinde döngü içinde baktığınızda büyük modacılar kendilerine idol aldıkları kadınların nasıl giyindiklerinden de ilham alabiliyor mesela Zara Karl Lagerfeld’in ünlü kadınlar için tasarladığı koleksiyona bakıyor ürünlerini daha giyinebilir bir hale getiriyor.
Sokak modası adına eklemek istersiniz?
A.G.:Herkes inşallah kendine yakışan kendine özgün giyinmeyi öğrenir diyelim.





0 yorum:

Yorum Gönder