3 Haziran 2012 Pazar

SANAL GARDROP



SANAL GARDROP
              Günümüzde alış veriş yapmak, yiyim ve aksesuarlar hakkında bilgi sahibi olmak çok kolay. Tarzımıza ve zevkimize uygun moda dergileri, moda blogları, online alış veriş siteleri sayesinde çok gezmeden mevcut trendlerden haberdar olabiliyoruz.Kıyafetleri tek parça halinde görmek dışında farklı kombinasyonlar görmek kendimizi en iyi hissettiğimiz şekilde giyinmek için ip uçları veriyor, bu anlamda moda dergilerinin hediyeli düzenlemiş olduğu kombinasyon yarışmalarını gösterebiliriz. Ocak ayında Ala dergisi böyle bir yarışma düzenledi ve en fazla oy alan kombinasyonlara I pad 2 vb. gibi hediyeler verdi. Kombinasyonlara ilgi büyüktü.
 Bahsettiğimiz bloglardan farklı olarak size “Closet Couture” bloğundan bahsetmek istiyoruz. Üzerimizde görmek istediğimiz bir kıyafeti hayal ettiğimiz yada acaba şunun altına şunu giysem nasıl olur dediğimiz anlarımız olur ya bazen bu blog sayesinde tahminlerimiz gerçeğe dönüşüyor. Herkesin kendine ait bir sanal gardırobu var. Beğendiğiniz kıyafetleri sanal mankene giydirebiliyorsunuz hatta bununla kalmayıp sanal arkadaşınızın gardrobundan istediğiniz parçayı isteyip kombinizin daha şık olmasını sağlayabiliyorsunuz. Blogda stil kümeleri de oluşturulmuş kendinizi yakın hissettiğiniz tarzdaki kişilerle aynı grupta yer alarak birbiriniz hakkında yorum yapabiliyorsunuz. Bu uygulamalar sayesinde binlerce tarzda binlerce kombinasyon görebiliyoruz. Siteye http://www.closetcouture.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.
          Sokak modasının gelişimine ek olarak sanal ortamların da gelişmesi modayı daha hızlı tüketilir kılıyor. Hatta bu yüzden moda kendini tekrar etmek zorunda kalıyor,70’ler 80’lerdeki giyim tarzları tasarımcıların günümüze uyarlaması ile yeniden gün yüzüne çıkıyor. Kısaca fark yaratma, tarzını ortaya koyma sürecinin doğal oluşumu  “sokak modası” sanal alemde de gelişmeye devam ediyor.


http://www.closetcouture.com/  
http://aladergi.com/ 

0 yorum:

Yorum Gönder