28 Mayıs 2012 Pazartesi

SENSUS ŞARAP BUTİĞİNE KONUK OLDUK

                 

Bu hafta Sensus Şarap Butiği’nin konuğu olduk ve İstanbul’un şarap kültürünü biraz daha analiz etmeye çalıştık. 400’den fazla yerli şarabın bulunduğu Sensus’ta  şarabınızı kendiniz seçiyor, yanında yiyeceğiniz peynirlerinizi ise peynir bölümünden alabiliyorsunuz. Sensus’un en önemli özelliği ise sadece Türk şarabı satması. Bunun nedeni Sensus’ta şöyle açıklanıyor:
“Şarabın anavatanı Anadolu’dur ve kendi şarabımızın, kendi insanlarımız tarafından bilinmesini istiyoruz. “

Sensus’ta röportajımızı ise mekanın sorumlu kişisi Murat Çelebi ile gerçekleştirdik. Murat Bey, amaçlarının Türkiye’deki tüm şarapları burada satmak olduğunu söylüyor bize ve ekliyor: “Bunu bir şarap okulu gibi düşünün, buradaki şaraplar Türk şarabı ve buraya gelen insanlara iyi şarap pahalı şarap demek değildir demek istiyoruz.”
Murat Bey geçmişten de bahsediyor röportajımızda, Şarabın ilk çıktığı yerin Anadolu olduğunu kendisi de cümlelerine ekliyor ve zamanında Türkiye’de şarabın bazı dönemler yasaklandığını da dile getiriyor. Ancak yine Murat Bey’e göre şarap ilgi isteyen bir içkidir ve uzun bir hikayesi vardır. Bir kadeh şarap güzel bir sohbetle tüketilmelidir ve şarhoş olunacak bir içki değildir. İçimi rahat ve hafiftir, bu onu özel kılmaktadır.
Murat Bey’e göre şarap hem saray hem de sokak içkisidir. Bu onun birçok kültürü barındırdığını göstermektedir. Her insanın farklı bir damak tadı ve tüketim alışkanlığı vardır.  Sensus bunu insanlara yaşatabilecek mekanlardan biridir. 


Buyrunuz röportajımız:          





0 yorum:

Yorum Gönder