11 Mayıs 2012 Cuma

çocukların istanbulu

çocukların istanbulu

Kardeşi, çocuğu, yeğeni olanlara...

      Şehir çocukları sinesinde şefkatle büyütürken bir yandan da ona ihtiyacı olan tüm eğitimi, kültürü ve eğlenceyi sunar. Müzeleri, binicilik kulüpleri, havuzları, eğlence merkezleri ve tiyatroları ile çocuklar keyifli saatler yaşar. Sizde sıradan bir İstanbul pazarını çocuğunuzla geçirdiğiniz eğlence dolu bir güne çevirmek istiyorsanız dosyamızdaki alternatiflere göz atmalısınız.

İstanbul Oyuncak Müzesi

Şair Sunay Akın tarafından 2005 yılında Göztepe’de kurulan Oyuncak Müzesi’nde dünyanın çeşitli yerlerinden toplanmış 2000 kadar oyuncak birarada sergileniyor. Serginin en eskileri arasında 1817 yılında Fransa’da yapılmış bir savaş oyunu, 1820 yılında Amerika’da yapılan bir bebek ve yine Amerika’da yapılan 1860 yılına ait misketler, Almanya’da yapılan yüz yaşında teneke oyuncaklar ve porselen bebekler var. Ayrıca Oyuncak Müzesi’nde düzenlenen etkinlik ve atölyelerle çocuğunuzun eğitimine katkıda bulunabilirsiniz.
Adres: Dr. Zeki Zeren Sok. No:17 Göztepe
Tel:  +90 216 359 45 50 

Mohini Aile ve Çocuk Yaşam Merkezi

Eski Maya Residences’in yerine açılan Mohini Aile ve Çocuk Yaşam Merkezi çocukların ihtiyaçlarına yönelik mağazaları, çocuk restoranları, sineması, tiyatrosu, spor kulubü ve oyun alanları ile çocuğunuzun zamanını eğlenceyle dolduruyor. Çocukların beceri ve yeteneklerini geliştirebileceği atölyeler, hobi edindirmeye yönelik aktivitelerle ebeveynlerin hayatını kolaylaştırıyor.
Adres: Tanburi Ali Efendi Sok. No: 15 Etiler
Tel:   +90 212 352 31 36 

Atlantis Eğlence Merkezi

3 yaşında bir çocuktan 60 yaşındaki bir yetişkine kadar herkesin eğlenebileceği Atlantis Eğlence Merkezi keyifli saatler geçireceğiniz kapalı bir lunapark tadında. İstanbul’un tek kapalı eğlence merkezi olma özelliğini de taşıyor. Hız treni, okyanus ekspresi, uçan balinalar, zaman makinası, uzay yolu gibi çeşitli lunapark üniteleri, küçük çocuklara yönelik oyun alanı ve lunapark oyuncakları, zıplama üniteleri, gösteri salonu, parti salonu, bowling salonu, atari odası ve restoranları ile keyifli saatler geçirmek için ihtiyaç duyabileceğiniz her şey burada.
Adres: Cevahir AVM, Şişli
Tel:    +90 212 380 13 50 

Darüşşafaka Gymnasium

İstanbul’un en geniş kapasiteli spor ve sosyal tesisi olan merkezin bünyesinde açık olimpik yüzme havuzu, kapalı yarı olimpik havuz, çocuk havuzu, açık ve kapalı tenis kortları, squash salonları, fitness merkezi bulunuyor. Çocuğunuz bu bölümlerde vakit geçirirken sizlerde spa bölümünde bulunan sauna, jakuzi, solaryum ve cilt bakım üniteleriyle kendinizi yenileyebilirsiniz.
Adres: Çetin Berkmen Tesisleri, Maslak
Tel:   +90 212 286 26 76 

Fenerbahçe Parkı

Bulabileceğiniz en özenli ve yeşil parklardan biri olan Fenerbahçe Parkı, Fenerbahçe Burnu’ndaki konumu ile yeşile ve maviye doymanızı sağlıyor. Ailece piknik yapmanın ve açık havada spor yapmanın tadına varacağınız park, marinaya yakın konumuyla yelken yarışlarını ve suda aheste aheste gezinen yatları seyir eylemenize imkân tanıyor. Ailece derin bir nefes almak için ideal bir yer.
Adres: Fenerbahçe, Kadıköy

Atatürk Arboretumu

Gidenlerin cennetten bir bahçe olarak tabir ettiği Atatürk Arboretumu 2000 çeşit bitkiye ev sahipliği yapıyor. “Canlı bitki müzesi” olarakta tanımlanan bu gizli bahçede; sekoyadan ladine, Çin tırpan ağacından düğün çiçeğine, manolyadan şimşire kadar yüzlerce ağacı sınırlarında barındırıyor. Uzun bir yürüyüşten sonra dinlenmek içinse nilüferlerle dolu göletin kıyısına uzanmak müthiş bir keyif.
Adres: Bahçeköy, Sarıyer
Tel:   +90 212 226 23 35 

İstanbul Dolphinarium

Okyanusların afacan çocuklarını doya doya seyretme imkânı bulabileceğiniz İstanbul Dolphinarium haftanın beş günü gerçekleştirdiği gösterilerle, çocukları 45 dakikalığına bambaşka bir aleme götürüyor. Beyaz balinaların, yunusların ve fokların gerçekleştirdiği gösteriler çocukları hem deniz dünyasından canlılarla tanıştırıyor hem de eğlenceli dakikalar vaat ediyor. Otistikler için hazırlanan yüzme seansları ise yalnızca bir eğlence merkezi olmadığını kanıtlar nitelikte.
Adres: Silahtarağa Cad. No: 2/4 Eyüp
Tel:    +90 212 581 78 78 

Göçmen’s Ranch

Çocuğunuzun hayvanlarla haşır neşir büyümesini istiyor ancak şehirden uzaklaşmaya vakit bulamıyorsanız Sarıyer Zekeriyaköy’de bulunan Göçmen’s Ranch’da her tür ve ebatta hayvanla tanışabilirsiniz. Göçmen’s Ranch’de çeşitli kümes hayvanları, geyik, lama, devekuşu, flemingo, sülün, turna, buflon ve kameron koyunları, değişik koyun cinsleri, cüce keçiler, sürüleri koruyan safkan kangal köpekleri ve değişik köpek cinsleri bulunuyor. Tesiste 5 yaşından itibaren her yaşa uygun binicilik eğitimi de veriliyor.
Adres: Zekeriyaköy, Sarıyer
Tel: +90 212 202 78 27-29

Akbank Çocuk Tiyatrosu

Erol Günaydın yönetiminde 1972 yılında kurulduğundan beri çocuklara en güzel oyunları sahnelemeye çalışan Akbank Çocuk Tiyatrosu, özellikle büyük usta Tacettin Diker’in Karagöz ve Kukla Tiyatrosu ile büyük ilgi görüyor. Geleneksel Türk temaşa sanatının son yaşayan örneklerinin sergilendiği tiyatro çocuklara ücretsiz gösteriler sunuyor.
Adres: İstiklal Cad. No: 16 Beyoğlu
Tel:      +90 212 252 35 00 

Rainforst Cafe

İstinye Park’ın ortasında bir yağmur ormanı. Filler, ağaçlar, goriller ve hayal gücünüzü kamçılayacak her türlü detayla dolu. En önemli özelliklerinden biri ise farklı yaş ve zevk grubundan insanı bir araya getirebilmesi. Rainforst Cafe, en kaliteli ve taze malzemelerle çeşitli pişirme teknikleri uygulayarak misafirlerine dünya mutfağından lezzetler sunuyor. Cafenin kapısı doğum günü kutlamalarına, partilere, özel davetlere ve diğer tüm organizasyonlara açık.
Adres: İstinye Park AVM, İstinye
Tel:   +90 212 345 62 62 

0 yorum:

Yorum Gönder