29 Nisan 2012 Pazar

Çocuklar için Mayıs ayı etkinlik takvimi


  İstanbul da çocuk olmanın hep dezavantajlarından bahsettik daha önce, bu büyük şehirde yeteri kadar oyunlarını oynayamadıkları yaşıtlarıyla bir arada olamadıklarını anlattık durduk. Fakat diğer şehirlerde yaşayan yaşıtlarına göre onların en büyük avantajlarından biri İstanbul da onlar için durmaksızın düzenlenen etkinlikler ,sergiler ,müzeleri göz ardı etmemek gerek.
 Hemen hemen her hafta oturdukları semtlere yakın yerlerde düzenlenen etkinliklere katılma imkanı bulan çocuklar diğer yaşıtlarına göre bir adım daha önde oluyor  ve geliştirme imkanı buluyorlar kendilerini sosyal ve kültürel açıdan. Şöyle bir bakalım istedik bu ay var olan çocuk etkinliklerine ;
   Akbank Sanat’ta, Mayıs ayında merkezin klasikleşen etkinliklerinin yanı sıra, 14 Mart-17 Mayıs 2012 tarihleri arasında sergilenecek “Aftermath /Hesaplaşma” adlı sergi paralelinde Pace Çocuk Sanat Merkezi tarafından çocuklar için Çağdaş Sanat Programı ve Ezo Sunal Çocuk Atölyesi gerçekleştirilecek.
Sarkis Su İçinde Suluboya Atölyesi
Çocuklar Çağdaş Sanat Atölyesi’nde, eğitmen gözetiminde Sarkis’in su içinde suluboya tekniğini öğrenip çalışacaklar.
Tarih: 5 ve 26 Mayıs 2012 Cumartesi
Saat: 11.30-12.30
Yaş Grubu: 6-12 yaş
Bilet Fiyatı : 5 TL
Pace Çocuk Sanat – Oyuncak Heykel Atölyesi
Hiç “heykelle oynanmaz” demeyin. Artık heykeller de hayatımızın bir parçası ve hatta oyuncak da olabiliyorlar.
Tarih:  5 ve 26 Mayıs 2012 Cumartesi
Saat: 16.00-17.30
Yaş Grubu: 7-14 yaş
Bilet Fiyatı : 5 TL
Pace Çocuk Sanat -  Çocuklar İçin Çağdaş Sanat Programı – Hesaplaşma Sergisi
Çocuklar Çağdaş Sanat Atölyesi’nde mini bir tanışma ve ön çalışmanın ardından galeriye inip “Hesaplaşma” isimli sergide yer alan eserleri gezerek keşfedecekler. Çocuklar bu sergide Küratör Başak Şenova’nın davet ettiği, farklı ülkelerden, farklı yaklaşımlara sahip sanatçıların aynı tema bağlamındaki işlerini görecekler. Çocuklara, sanatın çok yönlülüğünü ve farklı yaklaşımlara açık olduğunu gösteren bu karma sergi sonrasında ise çocuklar da aynı sanatçılar gibi bir çalışma yaparak farklılıklarını ortaya koyacaklar.
Tarih: 12 Mayıs 2012 Cumartesi
Saat: 11.00-13.00
Yaş Grubu: 7-12
Bilet Fiyatı : 5 TL
Ezo Sunal Çocuk Atölyesi
Orff Yaklaşımı’na dayalı olarak yapılacak atölye çalışmasında, en temel caz ritmi olan swing, beden perküsyonu, tekerlemeler ve oyunlarla çocuklara tanıtılacak.
Tarih: 12 Mayıs 2012 Cumartesi
Saat: 15.30-16.30
Yaş Grubu: 7-11
Bilet Fiyatı : 5 TL
Kaynaklar ;  http://hadianne.com/?p=11046

0 yorum:

Yorum Gönder