28 Mayıs 2012 Pazartesi

2012 Motosiklet ve Bisiklet Fuarı ziyareti


1-4 Mart 2012 tarihleri arasında Motosiklet, Bisiklet ve aksesuarları fuarı gerçekleşti. Fuarda motosiklet ve bisikletlerin yanı sıra kasklar, sürücü giysileri, gözlükler, montlar, eldivenler, botlar, çizmeler, lastikler ve pek çok aksesuar sergilendi.
Ben bu fuara ziyaretçi olarak katıldım.  Her yaşa ve ortama uygun bisikletin mevcut olduğunu gördüm. Dağ, yol ve yarış bisikletleri, üç ve tek tekerlikli bisikletler, katlanabilir bisikletler. İki kişinin binebileceği bisikletler ( tandemler) fuarda sergilendi. En çok dikkatimi çeken elektrikli bisikletlerdi. Elektrikli bisikletler günlük kısa seyahatlerde ihtiyacı karşılamada çok pratik bir çözüm yoludur. Bu bisikletler şarj edilmiş akü ile çalışmaktadır. Bu akü ile 80-100 km  gitmek mümkündür. Fuarda el yapımı motosikletlerde çok pahalı olmasına rağmen sahiplerini buldu.







Türkiye motosikletler derneği üyesiyle görüştüm. İstanbul’da araba sürücülerinin motosikletlilere karşı gereken saygıyı göstermediklerini, motosiklet ve bisikletin toplu taşıma araçlarına entegre edilmesini ve  sıfır karbon salınımıyla   çevremizi koruyan tek aracın bisiklet olduğunu söyledi. Ümit ediyorum ki; Çevreye zarar vermeyen bu araçlar en kısa sürede uygun bisiklet ve motosiklet yollarına kavuşur.


0 yorum:

Yorum Gönder